open-navfaktor-logo
search
Hodao go sa sjekirom
Detalji stravičnog slučaja iz Zagreba: Muškarac dvije godine živio s tijelom majke, komšije u šoku
AUTOR: Dnevnik.hr
13.06.2024. u 22:58
get url
text
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL
Zagrebačka policija je danas oko 14.25 sati zaprimila dojavu o muškarcu koji je na području Susedgrada bez odjeće hodao ulicom i sjekirom udarao po automobilima, a policija je u njegovoj kući pronašla tijelo starije žene.
- On se nešto prije tri sata iz kuće zaputio niz ulicu, ušao u dvorište kuće i sjekirom razbio staklo na automobilu, a potom i na samoj kući. Ljudi koji su bili u kući su pozvali policiju koja ga je zatekla ispred njegove kuće. Međutim, pravi šok uslijedio kada su ušli u kuću i pronašli žensko tijelo - s terena je izvijestila reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.
Komšije su u šoku i kažu da ništa nije ukazivalo da bi se ovo moglo dogoditi jer je muškarac bio miran i nije pravio nikakve probleme
- Vidjela sam da je on bio go i imao je sjekiru. Išao je ka susjedu i rekao mu je da je on otkopčao struju - rekla je Ljubica.
- Došao je sa sjekirom i udario je po staklu od auta, po staklu od kuće. Možda je imao namjeru nekoga ozlijediti, ali nije bio agresivan nikad. Prije dvije godine se povukao potpuno od svih drugih ljudi. Ne znamo šta se dogodilo, u šoku smo svi - ispričao je Dražen.
Dnevnik.hr je neslužbeno saznao da mu je u kući pronađeno tijelo njegove majke.
- Minutu prije uključenja tijelo je odvezlo pogrebno preduzeće. Komšije mi kažu da više od dvije godine nisu vidjeli gospođu i da je i njima to bilo sumnjivo. Policija je već u nekoliko navrata dolazila, ali ih on nije puštao u kuću. Pretpostavljaju da je neko od uže porodice ili prijatelja pozvao policiju da provjeri gdje je žena - objasnila je reporterka Dnevnika Nove TV.
- Za sada se ne može utvrditi uzrok smrti, nego će to biti utvrđeno nakon obdukcije. Treba vidjeti i u kakvom je psihičkom stanju bio muškarac, je li uzimao ikakvu terapiju te je za pretpostaviti da će kontaktirati i njegovog porodičnog ljekara - zaključila je.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.