open-navfaktor-logo
search
Sin predsjednika SAD-a
Hunter Biden proglašen krivim zbog kupovine oružja dok je bio ovisan o kokainu, prijeti mu do 25 godina robije
Tužioci su naveli da je mlađi Biden lagao kada je popunio formular za kupovinu vatrenog oružja, lažno potvrdivši da u to vrijeme nije bio ovisnik o bilo kojoj ilegalnoj drogi
AUTOR: Anadolija
11.06.2024. u 18:40
get url
text
Hunter Biden
Hunter Biden
FOTO: Anadolija
Savezna porota proglasila je Huntera Bidena, sina američkog predsjednika Joea Bidena, krivim po sve tri tačke optužnice u vezi s kupovinom oružja 2018. godine dok je bio ovisan o kokainu.
Prva tačka optužnice je za davanje lažnog iskaza za nabavku vatrenog oružja, druga za davanje lažnog iskaza koji se mora pribaviti u evidenciju, a treća je za nedopušteno posjedovanje vatrenog oružja.
Porotnicima je trebalo oko tri sata da osude Bidena za kršenje saveznog zakona prije šest godina kada je kupio vatreno oružje te slagao o svojoj ovisnosti o drogi.
Tužioci su naveli da je mlađi Biden lagao kada je popunio formular za kupovinu vatrenog oružja, lažno potvrdivši da u to vrijeme nije bio ovisnik o bilo kojoj ilegalnoj drogi.
Američki predsjednik je rekao da neće pomilovati svog sina, ali nije poznato da li će mu ublažiti kaznu.
Mediji prenose da Hunteru Bidenu prijeti do 25 godina zatvora kada mu sutkinja Maryellen Noreika izrekne kaznu, iako oni koji su prvi put osuđeni ne dobiju maksimumalne kazne. Nije određen datum izricanja presude.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.