open-navfaktor-logo
search
Patrole
Kontrola puteva na sjeveru Kosova: Mještane propuštaju uz provjeru ličnih dokumenata
Nakon ubistva policajca Afrima Bunjakua, kod Banjske na raskrsnici puta u općini Zvečan na sjeveru Kosova i dalje patroliraju kosovski policajci.
26.09.2023. u 14:34
get url
text

{$galerijaFotografija}

Kosovska policija na ulazi i izlazu iz Banjske propušta samo lokalno stanovništvo uz provjeru i kontrolu ličnih dokumenata.

Policija Kosova provela je protivterorističku operaciju protiv grupe koja je ubila kosovskog policajca.

Specijalno tužilaštvo Kosova saopćilo je u ponedjeljak da je šest osoba privedeno i oni su osumnjičeni za više krivičnih djela, a jedan od njih i za terorizam, nakon smrtonosnih napada u selu Banjska na sjeveru Kosova u nedjelju.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xelal Svecla izjavio je ranije da je zaplijenjeno jedno teško oklopno vozilo, 24 džipa, dva četverotočkaša 4x4, osam protivpješadijskih mina, 29 zolja, granate za minobacače, 150 komada dinamita, šest mitraljeza, 21 pancir, tri drona, 15 noćnih dalekozora, 32 radioveze, 115 vojnih uniformi, šest satelitskih karti, tri topografske karte, 23 maske, 32 pametna telefona, 32 sim kartice.

Osim vojne opreme, istakao je, zaplijenjene su i velike količine prve pomoći, konzervirane hrane, lopata i krampi, motorki, te više od 20 mobitela.

Svecla je kazao da se među oružjem koje su zaplijenili na sjeveru nalazi oružje koje je 2021. godine bilo u posjedu srbijanske vojske.

Oko tri sata iza ponoći 24. septembra, u Banjskoj u općini Zvečan, u napadima na jedinice kosovske policije poginuo je Afrim Bunjaku, dok je ranjen policajac Alban Rashiti.

AA-20230926-32243769-32243768-KONTROLA_PUTEVA_NA_SJEVERU_KOSOVA_MJESTANE_PROPUSTAJU_UZ_PROVJERU_LICNIH_DOKUMENATA.jpg
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.