open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Saborski zastupnik Glavašević uputio poruku Srbiji, BiH i Crnoj Gori
Zastupnik Zeleno lijevog bloka u Hrvatskom saboru Bojan Glavašević kazao je danas da se nada da će nakon ruskog napada na Ukrajinu Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora odabrati vladavinu prava.
25.02.2022. u 13:27
get url
text

- Pred vama je izbor, ekonomski prosperitet ili siromaštvo i ovisnost o zemlji koja vas vidi samo kao resurs, vladavina prava ili oteta država, nadam se da ćete odabrati budućnost - poručio je Glavašević Srbiji, BiH i Crnoj Gori.

U susjedstvu imamo pokušaj replike "ruskog svijeta", kaže Davor Ivo Stier i naglašava kako Hrvatska čvrsto podržava europeizaciju jugoistoka Evrope, uz NATO saveznike u susjedstvu, da evropska budućnost mora biti otvorena i za Srbiju i za Kosovo.

Lidere Bošnjaka u BiH poziva da prihvate Hrvate kao ravnopravne partnere, da ih se ne tjera u taktičku saradnju s Banjom Lukom, koja je ispostava Beograda.

- Danas nema mjesta za nesvrstanost, danas šaljemo poruku - kao zastupnici svrstani smo na strani prava, mira i slobode, danas nas vodi crven-bijel-plavi barjak kao simbol slobode - poručio je Stier.

Zastupnici u Hrvatskom saboru ističu i kako sankcije koje je Rusiji uvela EU nisu dovoljne, prenosi Hina.

- To je kao da praćkom gađamo tenk, sankcije su stale na pola puta, pa ruski plin i danas dolazi do Evrope, a novac kojim se financira rat ide u drugom smjeru - upozorio je Peđa Grbin (SDP).

Zastupnici također upozoravaju kako Hrvatska u svom okruženju ima one koji navijaju za rat.

To je ozbiljna sigurnosna ugroza, moramo se pozabaviti sigurnosnom i ekonomskom situacijom, kaže Grbin, pa poziva premijera da što prije podnese izvješće o situaciji i odgovori koji su slijedeći koraci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.