open-navfaktor-logo
search
U Austriji
Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Nusreta Destanovića
Austrijske vlasti su uhapsile Sjeničanina Seada Zečevića Ahmetovića (27), osumnjičenog za ubistvo Nusreta Destanovića (28) iz Tutina, potvrđeno je iz pouzdanih izvora za radio Sto plus. 
21.02.2024. u 13:57
get url
text

VEZANI TEKST - Otac ubice Nusreta Destanovića: Osjećam se poniženo, uradio sam jedino što sam mogao...

Uhapšen po međunarodnoj potjernici, Sead Z. A.  je optužen za zločin koji je potresao ne samo Sandžak nego i cijeli Balkan, nakon što je pobjegao u Austriju odmah po izvršenju zločina.

Tragedija se odigrala 8. februara, kada je, prema optužbama, S. Z. smrtonosno ranio Nusreta Destanovića koristeći oštar predmet. Nakon ubistva, tijelo je navodno odbačeno u napušteni bunar u selu Međugor, blizu Sjenice, gdje je pronađeno nakon dva dana intenzivne potrage.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je slučaj protiv S. Z., optužujući ga za teško ubistvo, što naglašava ozbiljnost zločina. Istraga je, pored glavnog osumnjičenog, obuhvatila i E. DŽ. (19) iz Sjenice i E. H. (40) iz Novog Pazara, koji se suočavaju sa optužbama za neprijavljivanje pripreme krivičnog djela i pomoć učiniocu nakon izvršenja zločina, respektivno.

Sud je za sve osumnjičene odredio pritvor do 30 dana, dok se čeka dalji razvoj događaja, prenosi Sandžak danas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.