open-navfaktor-logo
search
Srbija
Vlasnik streljane priznao da je lagao o dječaku koji je prošle godine izvršio masakr u školi u Beogradu
On je priznao da je u julu 2023. godine lažno svjedočio tokom ispitivanja u Tužilaštvu. Kažnjen je kućnim pritvorom
AUTOR: Faktor/Blic.rs
25.06.2024. u 22:29
get url
text
Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivice s okrivljenim predsjednikom i odgovornom osobom sportskog kluba "Partizan Practical Shooting".
On je priznao da je u julu 2023. godine lažno svjedočio tokom ispitivanja u Tužilaštvu. Kažnjen je kućnim pritvorom.
Okrivljeni R. I. je dobrovoljno povukao lažni iskaz pred Višim sudom u Beogradu, koji je dao tokom ispitivanja 14. jula prošle godine, u istrazi protiv Vladimira Kecmanovića zbog teških djela protiv opće sigurnosti.
Sada je naveo da je majka dječaka Miljana Kecmanović bila sa sinom ispred streljane i da je dječak sam ušao u nju.
Vlasnik streljane je rekao da je Vladimir Kecmanović insistirao da njegov sin gađa iz pištolja koji je bio u njegovom vlasništvu, rekao je izvor za srbijanski Blic upoznat sa istragom.
Vlasnik je prvo tvrdio da dječak ubica nije pucao u njegovoj streljani.
Prema sporazumu, R. I. će biti osuđen na pet mjeseci kućnog pritvora, objavilo je Tužilaštvo. Također, okrivljeni će platiti troškove kaznenog postupka, u iznosu koji odredi sud.
Javni tužitelji, okrivljeni i njegovi branitelji odrekli su se prava na žalbu protiv sudske odluke koja će biti donesena na temelju ovog sporazuma.
Sporazum će biti predan Višem sudu u Beogradu na potvrdu.
Prema ocjeni Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, okrivljeni R. I. je 21. juna 2024. godine dao istinit iskaz na glavnom pretresu pred Višim sudom, koji je u skladu s ostalim dokazima.
Suđenje se nastavlja protiv Vladimira Kecmanovića, Miljane Kecmanović, roditelja dječaka, i N. M., instruktora u streljani.
Podsjetimo, osmero učenika i zaštitar osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubijeni su, a još sedmero je povrijeđeno kad je na njih 3. maja prošle godine pucao 14-godišnji Kosta Kecmanović, učenik te škole.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.