open-navfaktor-logo
search
Kod Marića u emisiji
Vučićev epidemiolog tvrdi da su srpski vojnici bježali s fronta u BiH, jer su ih Amerikanci "zračili" Teslinim izumom
Član Kriznog štaba Vlade Srbije u borbi protiv koronavirusa, prof. dr Branimir Nestorović ne prestaje da šokira javnost svojim izjavama. Ovog puta, glavni akter nove teorije zavjere ovog pulmologa je naučnik Nikola Tesla, odnosno, jedan od njegovih izuma.
18.05.2020. u 20:02
get url
text

Naime, gostujući u jednoj od emisija "TV Hepi", Nestorović je iznio šokantne tvrdnje o tome da su američki avioni tokom sukoba u BiH, bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, kao i tokom raketiranja Iraka, koristili oružje napravljeno na osnovu Teslinih nacrta.

- Tokom sukoba u Bosni djelovao je avion američke avijacije "komando solo". Emitovao je talase koji izazivaju depresiju i malaksalost, pa vojnike tjeraju da bacaju oružje i odlaze sa fronta - rekao je Nestorović.

A za "odlazak vojnika sa fronta" krivo je, prema Nestorovićevim navođenjima, tehnotroničko oružje koje ima mogućnost kontrole svijesti pomoću elektromagnetnih talasa, poznatijih kao "zraci smrti", a koje je izmislio niko drugi do Nikola Tesla, piše Blic.

Do zaključka da su ovakvi navodi istiniti došao je i Nestorovićev sagovornik iz emisije, ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačič.

- Tesla je patentirao mnoge stvari od energije do medicine, njegov izum je elektromagnetni štit protiv raketnih napada, a kažu da je i sistem HAARP, koji utiče na ponašanje i zdravlje ljudi, urađen pomoću Teslinih nacrta - dodao je Dačić.

Ovo je samo jedna u nizu zaprepašćujućih tvrdnji Branimira Nestorovića u posljednjih nekoliko mjeseci. U žižu javnosti dospio je nakon, sada već čuvene izjave, da je "koronavirus najsmješniji u istoriji, te da bi "žene trebalo da idu u šoping u Milano" u trenicima kada je epidemija virusa u Italiji bila u punom jeku.

No na ovim tvrdnjama se i pored velikog broja osuda na koje je naišao, nije zaustavio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.