Priznanje

Bukvić imenovan u Upravni odbor International Islamic University Malaysia

Objavljeno: 04.12.2018. u 13:34

Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić imenovan je za člana Upravnog odbora "International Islamic University Malaysia" (IIUM)

Bukvić s osnivačem Mahathirom Mohamadom

Međunarodni islamski univerzitet osnovan je na inicijativu Mahathira Mohamada 1983. godine kako bi svojim polaznicima osigurao vrhunsko obrazovanje, prožeto visokim moralnim i etičkim vrijednostima. Univerzitet ima 14 fakulteta, tri instituta i jedan Centar strateškog nastavnog obrazovanja i osposobljavanja. Trenutno ga pohađa 18.800 studenata iz 125 zemalja svijeta.

Pismo sa čestitkom na imenovanju Bukviću, koji je dodiplomske studije završio na IIUM-u, uputio je ministar obrazovanja Malezije i predsjednik IIUM univerziteta Maszlee Malik.

Ambasador BiH u Maleziji Emir Hadžikadunić izjavio je da izbor Bukvića u Upravni odbor IIUM-a predstavlja veliku čast za cijelu Bosnu i Hercegovinu, budući da je to prvi put da je jedan Bosanac i Hercegovac imenovan na tako visoku poziciju na univerzitetu u Maleziji i to na prestižnom svjetskom univerzitetu.

Bukvić je reako da je počastvovan tim izborom i da će nastojati da bude spona između obrazovnih institucija u našem regionu i Maleziji, saopćeno je iz BBI banke.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije