Bolid iz budućnosti

 Električni Audi do 100 km/h ubrzava za dvije sekunde

Objavljeno: 26.08.2018. u 21:42

Dugo su skrivali njegov izgled, a sada znamo i zašto, jer  Audijev najnoviji model izgleda kao da je stigao iz budućnosti ili nekog filma naučne fantastike.

Audijev najnoviji sportski automobil je već na cesti, a premijerno je prikazan publici u kalifornijskom Pebble Beachu. Proizvođaču treba čestitati na upornosti i pozitivnom duhu. Jer, nakon fijaska s R98 e-tron, koji je prodan u nešto manje od 100 primjeraka, malo ko je očekivao da će Audi opet pokušati.

Po svemu sudeći ovaj put je pogodio u srca mnogih. Nakon što se odlijepite od izuzetno modernog izgleda automobila izvana i iznutra, Audi će vam otkriti kako se automobil zove PB18 E-Tron. Ima električni pogon od 671 KS 830 Nm i ubrzava do 100 km/h za nešto više od dvije sekunde, gotovo kao trostruko snažniji Rimčev C_Two.

Ispod "odijela" se krije set baterija kapaciteta 95 kWh, navodno dovoljno za 500 km. I da, ovo je samo koncept, pa zaboravite da ćete ga vidjeti uskoro opet na cesti.

 

Izvor:   Index.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije