BIHAMK upozorava

 Magla u kotlinama i uz riječne tokove i u višim predjelima

Objavljeno: 11.09.2018. u 08:29

Vidljivost je jutros smanjena zbog magle u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima

Na autoputu A1 radovi se obavljaju prema Lepenici i na dionici Visoko - Kakanj

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i preko planinskih prijevoja upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Svim učesnicima u saobraćaju savjetuje se da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno - Donji Vakuf - Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu R-474 Jelah - Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje -Kalošević - Jelah.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad - Lepenica i Visoko - Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac - Olovo - Kladanj i M-16 Banja Luka - Crna Rijeka - Jajce.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije