BIHAMK

Oprezno vozite zbog magle i učestalih odrona

Objavljeno: 26.06.2019. u 07:44

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

FOTO: ILUSTRACIJA

Magla u jutarnjim satima mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a iz BIHAMK-a skreću pažnju i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Zbog toga se na svim dionicama savjetuje oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

Na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jajce - Jezero, a za vozila više od sedam tona Crna Rijeka - Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, formiraju se duge kolone u oba smjera.

U toku su i radovi na rekonstrukciji raskršća u Vitezu na magistralnom putu M-5. Za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima, a izdvajaju se magistralni putevi: Jošanica - Stup, Srebrenik - Orašje, Olovo - Kladanj - Vlasenica, Semizovac - Vogošća, Stolac - Neum, Bradina - Podorašac, Cazin - Srbljani, Ustiprača - Goražde - Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije