Nedjelja, 07.08.2022.
FOTO: Fena

Otvoren Red Bull Cliff Diving Mostar 2019.

Prve dvije serije takmičarskih skokova na rasporedu su u petak, 23. avgusta, od 15 sati, a veliko finale je u subotu, 24. avgusta, u 13 sati. Na Starom mostu nastupit će 14 skakača i 10 skakačica iz samog vrha svjetskog cliff divinga.

Probnim skokovima s 27 metara visoke platforme na Starom mostu u Mostaru je počelo takmičenje Red Bull svjetskog prvenstva u visinskim skokovima. Prve dvije serije takmičarskih skokova na rasporedu su u petak, 23. avgusta, od 15 sati, a veliko finale je u subotu, 24. avgusta, u 13 sati. Na Starom mostu nastupit će 14 skakača i 10 skakačica iz samog vrha svjetskog cliff divinga.

Očekuje se da će skakači, kao i na prethodnim takmičenjima, imati veliku podršku publike koja će biti na prostoru ispod i oko Starog mosta. Aktuelni prvak i prvakinja, Englez Gary Hunt i Australka Rhiannan Iffland u Mostar stižu s namjerom da na pretposljednjoj stanici sezone osiguraju obranu naslova prvaka. Iffland ima i dodatni motiv - trostrukoj šampionki i najuspješnijoj skakačici u povijesti prvenstva nedostaje pobjeda na Starom mostu.

Željeznice Federacije BiH i ove su godine osigurali poseban prijevoz talgo vozom iz Sarajeva. Voz će prema Mostaru krenuti u subotu u 9:15 sati, a povratak iz Mostara planiran je istog dana u 19 sati.

Pored samog takmičenja, organizatori su priredili i bogat popratni program. U petak i subotu na Old Town Street Festu veliki broj popularnih domaćih i regionalnih izvođača na nekoliko bina u starom dijelu Mostara zabavljat će publiku na koncertima, klupskim svirkama i DJ partyjima, najavili su organizatori.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh