Većina glasala

Prekinuta sjednica Zastupničkog doma FBiH do izbora novog rukovodstva

Objavljeno: 24.06.2019. u 19:22 Autor: E.D.-Š.

Za prijedlog šefa Kluba HDZ-a Mladena Boškovića glasali SDA, HDZ, DF, SBB, PDA, a protiv prekida sjednice su bili iz SDP-a i Naše stranke

FOTO: Damir Hodžić

Sa 59 glasova za i 24 protiv, na današnjoj sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH usvojen je zaključak šefa Kluba HDZ-a Mladena Boškovića da se današnja sjednica prekine do izbora novog rukovodstva ovog Doma, a u skladu sa rezultatima provedenih izbora 2018. godine.

Za prekid sjednice glasali su zastupnici SDA, HDZ-a, DF-a, SBB-a i PDA, a protiv prekida sjednice glasali su zastupnici iz SDP-a i Naše stranke. Tako je okončana današnja sedmosatna sjednica.

Podsjećamo, na dnevnom redu današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH trebalo je da se nađu, između ostalog, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu FBiH, čiji je predlagač Zlatko Ercegović, te Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH čiji je predlagač bio Hamdija Abdić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije