- Uvaženi predsjedniče Diyaneta Erbaš, sa tugom smo primili vijest o velikom iskušenju koje je zadesilo bratski narod Turske. Naročito su nas potresle vijesti o velikom broju stradalih i povrijeđenih. Znajte da se ste u ovim teškim trenucima u našim dovama i mislima. Mi ćemo kao Islamska zajednica svoje skromne mogućnosti staviti vama na raspolaganje kako bismo pomogli sanaciju štete i makar malo olakšali patnju preživjelih žrtava zemljotresa. Još jednom, primite iskrene izraze saučešća Vama i narodu Turske, stoji između ostalog u pismu reisu-l-uleme Kavazovića.

U povodu razornog zemljotresa u Turskoj predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Denis Zvizdić uputio je telegram predsjedniku Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafi Şentopu.

- Sa velikom tugom smo primili vijest o strašnoj tragediji koju je prouzrokovao zemljotres u vašoj zemlji.Upućujem vam izraze najiskrenijeg saučešća. Naše misli su s vama i s vašim građanima. Molim Vas da prenenesete izraze iskrenog saosjećanja porodicama poginulih i da poželite brz oporavak povrijeđenim građanima Turske.Računate na prijateljsku podršku Bosne i Hercegovine - piše u telegramu predsjedavajućeg Zvizdića.