Dokumentarac

Režiser Michael Moore pozvao Amerikance da pruže otpor Trumpu

Objavljeno: 08.09.2018. u 13:31

U novom dokumentarcu "Fahrenheit 11/9" Michael Moore poziva Amerikance da pruže "otpor" Donaldu Trumpu, u kojem se govori o milijarderovom usponu na vlast

FOTO: EPA

Film koji je predstavljen na filmskom festivalu u Torontu počinje izbornom noći, 9. novembra 2016. godine u SAD-u, koja označava pobjedu Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima i izaziva potres u američkom političkom životu.

Radi se o neslužbenom nastavku njegova prethodnog filma "Fahrenheit 9/11" o dolasku na vlast Georgea W. Busha, dokumentarca koji je ostvario najveći prihod svih vremena.

Vjeran svom smislu za provokaciju, Moore ne oklijeva povući paralelu između uspona na vlast Donalda Trumpa uz pomoć demagoških obećanja, autoritarnosti i napada na medije te uspona nacista Adolfa Hitlera u Njemačkoj tridesetih godina.

- Ne trebaju nam molitve u ovom trenutku, treba nam djelovanje. U ratu smo za povrat naše države - rekao je američki režiser na premijeri filma na festivalu u Torontu.

Michael Moore traži od svojih sunarodnjaka da se politički umiješaju do izbora na pola mandata 6. novembra u glavnim državama, u cilju pobjede nad republikanskim kandidatima i oduzimanja većine predsjedničkoj stranci u Senatu.

Njegov film trebalo bi da se počne prikazivati pet sedmica prije tih izbora.

Izvor:   Index.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije