CIK BiH

Sutra u Sarajevu obavezna edukacija općinskih/gradskih izbornih komisija

Objavljeno: 30.08.2018. u 09:15

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine od ponedjeljka. 27. 08. 2018. godine, vrši edukaciju, a zastupljene su teme koje s eodnose na rad izborne administracije u BiH.

Centralna izborna komisija BiH je, u skladu sa članom 2.9 stav (1) i članom 2.2 stav (5) i (6) Izbornog zakona Bosne i Hercegovine od ponedjeljka, 27. 08. 2018. godine počela višednevnu obaveznu edukaciju predsjednika i članova općinskih/gradskih izbornih komisija u BiH, a uz podršku Misije OSCE-a u BiH.

Na edukaciji su zastupljene teme koje se odnose na rad izborne administracije u Bosni i Hercegovini.

Sutra, 31. 08. 2018. godine, u terminu od 09:00 do 15:00 sati, planirano je održavanje edukacije u Sarajevu (sala u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo, kojoj će prisustvovati članovi općinskih izbornih komisija iz Vogošće, Istočne Ilidže, Vareša, Ilidže, Starog Grada Sarajevo, Novog Sarajeva, Hadžića, Kiseljaka, Pala, Istočnog Starog Grada, Breze, Trnova FBiH, Pala FBiH, Ilijaša, Centar Sarajevo, Sokoca, Novog Grada Sarajevo, Visokog i Istočnog Novog Sarajeva.

 

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije