open-navfaktor-logo
search
Trodnevna žalost
50 žrtava fatalne nesreće: Zastave u Tajvanu spuštene na pola koplja
Zastave su spuštene na pola koplja u Tajvanu u subotu, i trebale bi tako ostati još tri dana u znak žalosti za 50 žrtava fatalne željezničke nesreće prethodnog dana.
03.04.2021. u 13:29
get url
text
Tajvan

Najmanje 50 ljudi poginulo je kada se voz sudario s kamionom i prevrnuo na istoku Tajvana u petak, saopćili su zvaničnici, naglašavajući da bi broj poginulih mogao rasti dok se spasilački napori nastavljaju.

Tajvanska željeznička administracija (TRA) saopćila je u petak navečer da je za prevrtanje voza u oblasti Hualien odgovoran i kamion za održavanje koji je skliznuo s obronka u blizini građevinske lokacije iznad pruge.

Putnički voz s osam vagona koji je prevozio 492 putnika i četiri člana posade putovao je iz Tajpeha do istočne oblasti Taitung kada ga je udarilo vozilo prije nego što je ušao u tunel, saopćili su zvaničnici.

Tužioci u Hualienu izdali su potjernicu za upravnikom gradilišta za koga se vjeruje da nije uspio na primjeren način zustaviti vozilo, javila je u subotu tajvanska državna Centralna novinska agencija, prenosi dpa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.