navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Bivši supružnici

A nekoć su se tu vjenčali: Angelina prodala svoj dio vinarije, Brad je tužio

Glumica Angelina Jolie (46) prodala je svojih 50 posto udjela u vinariji Chateau Miraval, čiji je suvlasnik bivši suprug Brad Pitt (57), navodi Daily Mail.

Objavljeno: 07.10.2021. u 13:35
get url
text

Vrijednost vinarije procjenjuje se na 164 miliona dolara. Angelina je cijeli svoj udio prodala Tenute del Mondu, ogranku Stoli Group za trenutno nepoznatu cijenu, prenose strani mediji.

- Uz dodatak rose vina ove kvalitete našoj ponudi, moći ćemo ispuni zahtjeve za izvrsnošću naših kupaca i saradnika - izjavio je Jon Pepper, direktor Tenute del Monda.

Jolie i Pitt kupili su francusko imanje i vinariju 2008. godine, a ravnopravni vlasnici postali su tek 2013. godine, kad je Pitt prepisao 10 posto udjela dionica kako više ne bi bili u omjeru 60-40. Sljedeće godine par se vjenčao na imanju, piše Daily Mail.

Angelininim dionicama upravlja njena kompanija Nouvel LLC, dok Bradove nadgleda Mondo Bongo. Zbog ove prodaje, Pittova je kompanija podnijela tužbu protiv Jolie, kako bi povratila većinski udio vinarije. Navodno su dionice 2013. godine prodane po "simboličnoj cijeni od jednog eura" te bi se prodaja trebala poništiti, jer ne zadovoljava "ozbiljan iznos" propisan zakonima.

Glumicu optužuju da je prekršila Bradovo pravo prvokupa i da se želi obogatiti na temelju "izuzetne količine posla, vremena i novca" koje je Pitt uložio u vinariju. Tužba naziva ove postupke "sistematskim ometanjem" i tvrdi da kompanija Nouvel nije pridonijela vinariji na dovoljan način.

- Angelinini postupci konzistentno su osvetoljubivi prema Bradu - izjavio je povjerljivi izvor o zakonskim borbama između bivših supružnika.