open-navfaktor-logo
search
Potpredsjednik Vlade CG
Abazović negirao čestitku za 9. januar: Za nas postoji Dan Republike Bosne i Hercegovine
Ne stišavaju se reakcije iz Bosne i Hercegovine nakon što je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović "nezvanično" čestitao neustavni Dan Republike Srpske.
13.01.2021. u 08:08
get url
text

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović za Al Jazeera Balkans kazao je da poštuje institucije Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - "Jaranski ćaskali": Krivokapić privatno čestitao Cvijanović "praznik", nije bilo zvanično

- Da budem vrlo, vrlo eksplicitan. Mislim da Vlada Crne Gore nije trebala da čestita i ona nije zvanično čestitala Dan RS-a. Za nas postoji Dan Republike Bosne i Hercegovine, poštujući sve ono što su međunarodna načela i što je jednostavno neka uobičajena praksa dobrosusjedskih odnosa, ali generalno i međunarodne politike - rekao je Abazović.

Dodao je da se u tom slučaju bespotrebno dižu tenzije.

- Ne razumijem potrebu da stalno stvaramo neprijateljstva umjesto da naša politika dvije zemlje, ali generalno i regiona, bude pomiriteljska. Mi moramo da shvatimo da živimo u zemljama koje su imale vrlo tragičnu prošlost, i to u bliskoj historiji, i da ne možemo sve naše frustracije koje postoje tek tako eliminisati. Ali ono što možemo da uradimo jeste da ponekad, ako je potrebno, i progledamo kroz prste - kazao je Abazović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.