Aco Petrović o vrijeđanju Muse: Policija je prvi put ispravno reagovala

Objavljeno: 17.02.17 u 19:57 Autor: D. Stambolić

Košarkaši Cedevite večeras su u Baldekinu u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića porazili Zadar s 92:75 i tako izborili finale najmasovnijeg košarkaškog takmičenja u susjednoj nam Hrvatskoj.

Petrović je 2013. godine vodio BiH na Eurobasketu u Sloveniji FOTO: ARHIVA
Petrović je 2013. godine vodio BiH na Eurobasketu u Sloveniji FOTO: ARHIVA

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa igrao je nešto više od 14 minuta, ubacio je šest poena, a utakmica je imala i svoj ružan epilog.

Zbog pogrdnog skandiranja navijača Zadra na račun Muse sudije su prekinule utakmicu početkom posljednje četvrtine, a potom policija ispraznila dio tribine na kojem su stajali najvatrenije pristalice zadarskog tima.

VEZANA VIJEST: Predsjednik i rukovodstvo HKS crvenili se zbog uvreda za Džanana Musu (VIDEO)

Utakmicu je u dvorani Baldekin pratio i bivši bh. selektor Aco Petrović, koji se slaže da ovakvim scenama i skandiranju nije mjesto na tribinama.

- Policija je napravila pravu stvar i izbacila navijače vani. To je jedini ispravni put i svakako da to nije za košarkaške terene, a treba kazati i da su sudije ispravno odreagovale - kazao je za Faktor selektor Hrvatske Aco Petrović.

Bivši selektor Zmajeva, koje je predvodio na Eurobasketu 2013. godine u Sloveniji, smatra da i reakciju publike danas nije teško isprovocirati.

VEZANA VIJEST: Navijači Zadra ponovo vrijeđali Musu, utakmica prekinuta (VIDEO)

- Niko tu nije nevin. Svi veliki igrači imaju neku gestikulaciju koje padnu na plodno tlo, pogotovo kada je riječ o navijačima. Nije to samo problem i "privilegija" Zadra, tako vam je i u Sarajevu. Najbitnije u svemu jeste da se mora djelovati na vrijeme - ističe popularni Aco Trica, te se osvrće epilog događaja koji se desio:

- Jedan opomena, druga opomena, ako se ništa ne promjeni prazni se tribina.

Završnica Kupa Krešiimra Ćosića od ove sezone igra se u novom formatu, s osam ekipa.

- Jučer smo gledali dobru utakmicu između Cibone i Šibenika i sigurno da je dobro što smo usvojili format kup takmičenja kakav se igra u većini evropskih zemalaj. Dobro je to što je na završnom turniru više ekipa - kaže hrvatski selektor, koji nam je na kraju razgovara otkrio da će uskoro put Sjedinjenih Američkih Država gdje će obići sve hrvatske igrače koji nastupaju u NBA ligi.