navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Estradna pomirenja

Adis Gojak za Faktor: Volio bih da Željko Bebek nastupi sa Bijelim dugmetom u Sarajevu

Bijelo dugme predvođeno Goranom Bregovićem, Mladenom Vojičićem Tifom i Alenom Islamovićem nastavlja sa uspješnim koncertima širom svijeta.

Objavljeno: 13.02.2020. u 08:39
get url
text

U narednom periodu imaju zakazan veliki broj koncerata i družit će se s publikom u Oslu (7. mart), Londonu (21. mart), Düsseldorfu (4. aprila), a za 5. juni zakazan je i veliki koncert na Kastelu u Banjoj Luci.

U posljednje vrijeme ponovo je aktuelan povratak Željka Bebeka u legendarni bend, ali, kako je za Faktor rekao producent Bijelog dugmeta Adis Gojak, još je rano o tome govoriti.

- Bebek je dao pomirljive izjave, što je korektno i lijepo zbog publike Bijelog dugmeta. Između njega i Bregovića nije bilo velikih svađa. Svi imaju pravo na svoje mišljenje i nije nemoguće da se Bebek vrati. U posljednjih 5 godina sam organizirao 128 koncerata i sigurno da ima interesa da se on pridruži bendu. To mora biti prihvatljivo za obje strane. Lično bih volio da ta cijela priča sa Bebekom krene iz Sarajeva, gdje smo planirali koncert na jesen. Lijepo bi bilo na bini u Zetri zajedno vidjeti Gorana Bregovića, Željka Bebeka, Mladena Vojičića Tifu i Alena Islamovića. To bi, naravno, bio skup projekat, ali sigurno da bi interes našli i sponzori – kaže Adis Gojak.