open-navfaktor-logo
search
Osvrt stručnjaka
Adnan Hajrulahović Haad komentirao modna izdanja bh. političarki
Bio bih sretan kada bi dame iz našeg političkog okruženja bile idoli nekim djevojčicama koje tek stasavaju
17.05.2019. u 21:11
get url
text

Kada se odlučimo ući na javnu scenu od tog momenta nosimo i teret odgovornosti kao naše breme. Nikada se ne bi usudio komentirati osobe koje žive daleko od javnosti. Oni znaju za cijenu privatnosti.

Onog trenutka kada zakoračite u svijet politike imate odgovornost prema nama i za ono što radite, ali i za ono kako izgledate, jer na kraju radite za nas i mi se trebamo identificirati sa vama. Jasno je da (našeg) novca imate i da trebate uložiti u sebe bar da nam izgledate, ako već na žalost mnogo ne radite.

Bio bih sretan kada bi dame iz našeg političkog okruženja bile idoli nekim djevojčicama koje tek stasavaju, ali sam siguran da nećete biti idoli našoj mladosti kao što niste ni slika našeg društva.

Taj sivi i monotoni svijet bh. politike svaki dan imate priliku uveseliti svojom pojavom, ako ne i djelovanjem, ali ili ste se odlučile ostati u drugom planu ili... Čast izuzecima...  

Lana Prlić, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH

Meni nepoznata ličnost, čini se veselom, razigranom i vjerujem da postoji bar malo šanse da mlade dame, poput Lane, izgrade svoj stil, kako u modi, tako i u politici, te da ne dožive copy paste varijantu svega zarad sigurne plaće na državnom budžetu.

Sebija Izetbegović, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH

Imam osjećaj da joj uopće nije važno kako izgleda, i da je to neki vid nemara. Ponekad nas iznenadi nekom skupom krpicom i tu je i kraj i početak njene modne priče. Puno vremena bila je prva dama i od nje, bar u modnom smislu, očekujemo više.

Segmedina Srna, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo

Ima nas puno koji se sa sjetom sjećamo Segmedine na malim ekranima. To je dama koja ima odnos prema sebi. U svakom slučaju, bilo bi mi draže vidjeti je u eteru nego u politici.

Željka Cvijanović, predsjednica RS

Teško je nezgrapnost košarkašice upakovati u formalnost politike. Uvijek viška pokreta, a manjka stila. Pamtit ćemo je po disharmoniji ličnosti i stila.

Alma Kratina, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH

Gospođa Alma imala je i svojih modnih uzleta i padova, ali ipak mi se čini da je i u svijetu politike, a i mode, ostala samo gospođa iz susjedstva.

Aida Obuća, premijerka Vlade BPK Goražde

Ne poznajem modna izdanja gospođe Aide, ali mi se čini da je odlučila svoju mladost suviše konzervativno obući i ostati u trećem planu svojih mogućnosti. Rekao bih, previše tamnih boja i previše strogih linija za figuru i lice koje puno više može dati.

Sanela Prašović, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH

Dugo godina je "tančala" svoj modni ukus na televiziji. Nekada je imala i karijeru modela. Zna se dobro prezentirati i biti dama kad to poželi. Vizuelno osvježenje u politici, a za politiku - ko mari.

Dušanka Majkić, delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

Sa ogromnim poštovanjem ipak, je ona kamen mog spoticanja. Nemam šta reći, a da ne uvrijedim, ili sebe, ili gospođu Majkić. Pored toliko naših para, koje je za sve ove godine inkasirala, mogla je potražiti pomoć struke i pristojno se urediti.

Sabina Ćudić, zastupnica u zstupničkom domu Parlamenta FBiH

Definitivno samosvjesna mlada dama koja zna poštovati sebe, modno osviještena i spremna, bar stilom, za vrijeme koje tek dolazi. Sve pohvale za izgled i odnos prema sebi, a samim tim, i nama.

Jasmina Biščević-Tokić, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo

Ni ovdje nemam nešto posebno reći. Uklopila se u mase i ne ističe se ničim posebnim, ali joj se nema ništa puno ni zamjeriti. Možda bi malo više ekstravagancije natjeralo i birače da je zapamte za naredni put.

Vildana Bešlija, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo

Ima Vildana neku konstantu praktičnosti u svom stilu. Ne oscilira puno od svog zadanog standarda, ali niti imam šta dodati, niti oduzeti.

Adisa Omerbegović-Arapović, potpredsjednica SBB-a

Ulaže dosta truda u svoj izgled, što se i vidi. Ali, nekako mi se često učini da štreberski pristupa odijevanju i svom izgledu, jer joj se potkradu greške, pa steknemo dojam da je napamet naučeno.

Bilsena Šahman, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo

Koliko god sam pokušao oživiti lik gospođe Bilsene, ipak će ostati zakinuta za komentar. Jednostavno ga nemam, osim opaske da je puno prijemčljivija sa konkretnom frizurom, koja ima određenu dužinu, a nije puštena da vijori na vjetru.

Jasna Duraković, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo

Siguran sam da gospođa Jasna ne mari puno ni za modu, a ni za naše mišljenje o tome kako je obučena, pa nam to često da do znanja. Ima potencijala, ali bi ipak trebala više raditi na sebi.

I na kraju još da dodam: moda je potreba za (političkom) promjenom, pa sebi dozvolite promjene. Stil ionako nema veze sa onim šta, nego, kako nosite. Imate politike da vam kažu kako trebate misliti i ponašati se, a ja ću vam samo reci budite zdrave i vesele, a ako to jeste sve drugo sigurno će vam dobro pristajati na našem modnom-političkom vašaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.