open-navfaktor-logo
search
Pjevač iskreno
Adnan Jakupović: Nemam hrabrosti za skok sa Starog mosta
Za njega kažu da je najbolji bh. vokal u mlađoj generaciji izvođača narodne muzike. 
06.08.2021. u 08:00
get url
text

Svojim glasom jednostavno osvaja i mnogi ga vide kao nasljednika Halida Bešlića i Harisa Džinovića. Riječ je o Adnanu Jakupoviću, koji je nedavno pobrao simpatije publike pjesmom "Berdaš".

- Kao i svakoj mojoj pjesmi i ovoj treba vremena. Ide lagano, ali kako treba. Sviraju je već po kafanama i to je najbitnije. Iskren da budem, ne oslanjam se na preglede, to se sve može kupiti. Najbitnije je da pjesma zaživi kod raje i šta ona kaže. Ja sam starinski tip pjevača i tek sam se malo aktivirao na društvenim mrežama. Odan sam narodu i pravoj publici. Dobra pjesma uvijek dođe do uha – kaže Jakupović koji dodaje da je tekst za "Berdaš" napisala Indira Gerina, muziku Šuki Planjanin, a aranžman je djelo Arela Češljara.

"Da mi je da te upoznam, odvedem sebi u Mostar, zaljubićeš se u njeg i ostat' kraj mene", dio je njegove pjesme "Mostarska" koja je njegova muzička lična karta.

- Odlučan sam da više ne radim pjesme o Mostaru. "Mostarska" je pjesma za sva vremena. Teško je snimiti dvije pjesme o rodnom gradu i da su obje dobre. Ako prva napravi uspjeh, druga mora podbaciti. Ipak, nikad ne reci nikad – nastavlja odlični pjevač narodne muzike.

Adnan je poznat kao veliki ljubitelj rijeka, jezera i ribolova.

- Najbolje se odmorim na vodi. Pokupim štap i mamce i provedem nekoliko dana daleko od gradske gužve. Ove godine malo slabije idem u ribolov. Nije da nema vremena. Jednostavno tako je bilo. Malo više vremena sam sa suprugom i sinom, a i ove godine toliko je vruće da i riba slabo grize – u šali govori Jakupović.

Iako je veliki ljubitelj i skokova u vodu, priznaje da nema hrabrosti za skok sa Starog mosta.

- Skakao sam najviše sa visine od 15 metara. Sve preko je stvarno preveliki izazov za mene. Nema šuplje. Znam da ne smijem skočiti sa Starog mosta ma koliko volio skakati lastu – iskren je pjevač.

 

Posljednjih sedmica grad na Neretvi trese fudbalska euforija. Rođeni su napravili veliki rezultat izbacivanjem favoriziranog AEK-a.

- Drama živa je bila nakon pobjede protiv Grka. Svi smo bili presretni i išle su suze radosnice. U duelu protiv Elfsborga naši momci šta god da urade, naši su heroji – kaže na kraju Adnan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.