open-navfaktor-logo
search
Kapiten Olimpika
Adnan Osmanović pred Zrinjski: Svima ćemo biti "tvrd orah"
Fudbaleri Olimpika će u prvom kolu m:tel Premijer lige BiH gostovati ekipi Zrinjskog u Mostaru.
31.07.2020. u 09:50
get url
text

Duel Pod Bijelim brijegom bit će povratnički za Vukove, nakon što su u prethodnoj sezoni bili najbolji u Prvoj ligi Federacije BiH.

Adnan Osmanović, kapiten premijerligaša sa Otoke, kaže da je njegov tim spreman za novu sezonu u najelitnijem fudbalskom takmičenju u našoj državi.

- Dobro smo radili u pripremnom periodu i pored svih problema izazvanih pandemijom. Uspjeli smo da se zaštitimo od virusa i pritom smo uspjeli da uradimo sve zacrtano. Generalna proba koju smo imali u Tuzli pokazala je da smo fizički na visokom niovu i da ćemo biti "tvrd orah" svim ekipama u ligi u narednoj sezoni. U klub su stigla pojačanja na pozicijama na kojim je to bilo potrebno, mladi igrači su se pokazali vrlo dobro i svi zajedno jedva čekamo prvi sudijski zvižduk - kaže Osmanović.

O prvom kolu i gostovanju u Mostaru, Osmanović kaže da o Zrinjskom ne treba trošiti riječi.

- Zrinjski je ekipa koja je uvijek kvalitetna. Godinama su u vrhu bh. fudbala, višestruki su prvaci BiH i to govori o njima. Na nama je da odigramo što bolju utakmicu i Premijer ligi BiH se prikažemo u što boljem svjetlu - ističe Osmanović u najavi duela koji se igra u subotu od 20 sati u Mostaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.