navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Povratnički video

Adnan Pacoli otkrio zašto su se odlučili za ime Duo X

Zajedno sa Tarikom Mulaomerovićem prije pet godina oduševio region pojavom na regionalnom muzičkom takmičenju X Factor

Objavljeno: 07.11.2019. u 10:07
get url
text
Adnan Pacoli i Tarik Mulaomerović
Adnan Pacoli i Tarik Mulaomerović

Adnan Pacoli i Tarik Mulaomerović su prije pet godina oduševili region pojavom na regionalnom muzičkom takmičenju X Factor, a sada su publiku iznenadili povratničkim videom "Maske dole", kojim se žele predstaviti pod novim imenom.

Naime, Adnan i Tarik odlučili su se na muzičku scenu vratiti pod novim simboličnim umjetničkim imenom - Duo X.

- Nakon pauze odlučili smo se vratiti na pravi način i trenutno vrijedno radimo na snimanju novog albuma u izdavačkoj kući "Tempo Digital", koja će od sada redovno objavljivati sve naše singlove i albume. Kada smo napravili dogovor sa Almirom Ajanovićem, odlučili smo da napravimo i umjetničko ime. Nismo dugo razmišljali i odlučili smo se za Duo X. Postali smo prepoznatljivi kao duo širom regiona, a za to je zaslužan i muzički show "X Factor", tako da smo mislili da je Duo X pun pogodak. Želimo napraviti jedan brend, a, naravno, za to je potrebno dosta truda i rada. Mnogo nam znači i podrška Almira Ajanovića i izdavačke kuće "Tempo Digital" – kaže Adnan Pacoli.

Video "Maske dole" je najava njihovog umjetničkog imena i singla "Žena miliona", koji će biti objavljen sredinom decembra.

- Pjesma "Žena miliona" pokazat će samo dio našeg talenta. Tarik i ja smo zajedno radili tekst i muziku, a pjesma je skoro gotova. Ostalo je još da napravimo dobar video koji će sve pratiti. Ovo će biti nešto potpuno drugačije od svega što smo radili. Mislimo da nešto ovako nije snimio niko na Balkanu. Želimo biti drugačiji i prepoznatljivi, a ne kao kap u moru istih pjesama i izvođača. Sigurno je da će ljubitelji onog što radimo, ali i kolege, biti pozitivno iznenađeni – mišljenja je Adnan.

Ističe da su imali veliki broj ponuda za novogodišnje nastupe, ali su ipak na kraju odlučili da najluđu noć provedu sa svojom rodbinom i prijateljima.

- Moramo odvojiti vremena i za svoje najbliže. Ovo je prilika da sa njima provedemo Novu godinu, a potom nas čekaju velike obaveze na promociji novih pjesama širom regiona – zaključuje član Dua X.