Advokat Nermin Vila osumnjičen za pripadnost Delimustafićevoj grupi

Objavljeno: 21.04.17 u 11:12 Autor: M. M.

Sarajevski advokat Nermin Vila ispitan je u sarajevskom Tužilaštvu u svojstvu osumnjičenog u predmetu kodnog naziva "Pravda", potvrđeno je za Faktor iz te pravosudne institucije.

Advokat Vila: Određene mu mjere zabrane
Advokat Vila: Određene mu mjere zabrane

Kako nam je kazala glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, advokat Vila se sumnjiči za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem službene isprave.

- Nakon ispitivanja osumnjičenog, Kantonalni sud u Sarajevu mu je na prijedlog ovog Tužilaštva odredio mjere zabrane, koje podrazumijevaju zabranu sastajanja sa osumnjičenima i svjedocima u ovom predmetu - kazala je Bavčić.

Prema nezvaničnim informacijama, Vila je osumnjičen za učešće u nezakonitostima oko knjiženja nekretnina u Sarajevu.

Prvoosumnjičeni u ovom predmetu Alija Delimustafić i ostali uhapšeni terete se da su, zajedno sa pomagačima, godinama učestvovali u prevarama sa nekretninama, pribavljajući višemilionsku imovinsku korist.

Oni su, navodno, na osnovu krivotvorene dokumentacije ili prevara, uknjižavali takozvane napuštene stanove na sebi odane ljude, koje su, potom, posredstvom Delimustafićevih firmi koje se bave prometom nekretnina prodavali trećim osobama.