open-navfaktor-logo
search
Provjere
Aerodrom Sarajevo: Mjere za smanjene mogućnosti prijenosa koronavirusa
Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo su u kontaktu sa svim nadležnim institucijama, te su poduzete sve predviđene mjere kako bi smanjili izloženost i mogućnost prijenosa oboljenja koronavirusa.
04.02.2020. u 08:56
get url
text

Potvrdila je to glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić-Arnaut. Naglasila je da su svi zaposlenici koji su u direktnom kontaktu sa putnicima obavezni nositi maske, rukavice i drugu zaštitnu opremu.

- Putem monitora, web stranice, letaka i drugih kanala komunikacije upoznajemo i putnike o preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, a koje je plasirao Zavod za javno zdravstvo - kazala je Bagarić-Arnaut.

Kada je u pitanju medicinski screening, odluku o provođenju takvih mjera donose zavodi za javno zdravstvo, a čiji timovi i vrše te provjere.

- Uređaji koji se koriste za provjeru temperature putnika koriste se od institucija koje su nadležne za skeniranje putnika. Oni određuju timove i donose opremu koja je potrebna da se obavi skeniranje putnika.  U ovome slučaju to su federalni i kantonalni zavodi za javno zdravstvo i sanitarni granični inspektor na Međunarodnom aerodromu Sarajevo - istakla je Bagarić-Arnaut.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.