Jezivo

Aerodrom u Denveru uznemirava putnike

Objavljeno: 09.09.2018. u 16:07

Još od 1995. godine kada se otvorio Internacionalni aerodrom u Denveru, izaziva jezu putnika koji su imali priliku proći kroz ovu zračnu luku

Prilaz aerodromu u Denveru

Dok prilazite aerodromu dočekaće vas masivna statua bijesnog konja, Blue Mustang, a priča je postala još jezivija kada je skulptor Luis Jimenez preminuo 2006. godine nakon što je sa nje pao i presjekao arteriju na nozi.

Unutar terminala je ikonografija u smislu ratova, apokalipse, religije, šta god poželite da se uplašite.

Na glavnom ulazu DIA stoji spomen ploča s jasnim masonskim oznakama iako u potpisu stoji kako je riječ o poklonu građana Denvera za buduća pokoljenja.Da stvar bude čudnija, na istoj spomen ploči stoji da sam spomenik sadrži vremensku kapsulu za ljude Kolorada 2094. godine.

Aerodrom koji se nalazi na 40 kilometara od grada je ogroman, a njegova izgradnja je koštala čak dvije milijarde dolara. Prije njegove izgradnje Denver je imao aerodrom Stapleton, pa nikome nije jasno zašto je novi izgrađen.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije