open-navfaktor-logo
search
Stanovnici podijeljeni
Aerodromsko Naselje: Zašto policija kažnjava vozače za parkiranje samo u tri ulice
Stanovnici Aerodromskog Naselja su podijeljeni, jedni odobravaju što policija kažnjava komšije, a ovi drugi koji nemaju gdje parkirati svoja vozila pišu peticije Općini Novi Grad jer ima još ulica u naselju gdje se parkiraju automobili, ali policija tu ne kažnjava
02.01.2020. u 12:47
get url
text
Ulica Franca Prešerna

Policija je zaključno sa 30. decembrom 2019. godine izdala 138 prekršajnih naloga za nedozvoljeno parkiranje u Aerodromskom Naselju u ulicama Franca Prešerna, Akifa Šeremeta i Rudolfa Rude Tomića, kazali su nam u MUP-u Kantona Sarajevo.

Vlasnike automobila koji žive u ovom sarajevskom naselju policija je počela kažnjavati prije nekoliko mjeseci. Razlog je, kako nam kažu stanovnici ovog naselja, što su se neki sugrađani žalili da im smetaju parkirani automobili u ulici, a koji su se uvijek tu parkirali od 1980. godine kada je izgrađeno naselje jer nije bilo dovoljno garaža da ih kupe svi stanari koji su uselili u stanove.

Sve je počelo, pričaju nam stanari, kada je ukinuto igralište za djecu, u namjeri da se na tom mjestu napravi garaža. Golovi za fudbal davno su odneseni, počelo je kopanje i uklonjeni su kontejneri za odlaganje otpada, pa su sada pretrpani preostali kontejneri u ulici Franca Prešerna i najednom sve je stalo.

{$galerijaFotografija}

Stanovnici Aerodromskog Naselja su podijeljeni, jedni odobravaju što policija kažnjava komšije, a ovi drugi koji nemaju gdje parkirati svoja vozila pišu peticije Općini Novi Grad, kojoj pripada Aerodromsko Naselje. Ima još ulica u Aerodromskom gdje se parkiraju automobili, ali policija tu ne kažnjava.

U mjesnoj zajednici ne smiju davati izjave, a iz Općine Novi Grad nisu odgovarali na naše pozive.

U policiji kažu da će i dalje kažnjavati vozače ako se budu parkirali u spomenutim ulicama jer oni samo rade po zakonu. Isti zakon odavno važi, ali se nije primjenjivao godinama, zašto?

31.12.2019.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.