Agrana - Studen preuzela Ormož: Studen Grupa proširila svoje poslovanje u Sloveniji

Objavljeno: 09.08.17 u 13:21

Strateškim pozicioniranjem u okviru Evropske unije Agrana - Studen Grupa od ove godine posjeduje pakirni i logistički centar Ormož u Sloveniji. 

FOTO: AGRANA-STUDEN
FOTO: AGRANA-STUDEN

Kupovinom pakirnog centra, silosa i skladišnog prostora ojačana je pozicija Agrana-Studen Grupe za nesmetano i blagovremeno snadbijevanje šećerom tržišta Evropske unije, Zapadnog Balkana, kao i svjetskog tržišta.

- Agrana-Studen Grupa nastavlja ekspanziju svog poslovanja, te je kupovinom Ormoža naša distributivna kompanija Agragold Ljubljana dobila podršku u vidu pakirnog centra, te odličnih silosnih kao i skladišnih kapaciteta, a poslovna Grupa je ojačala svoju poziciju regionalnog tržišnog lidera koju nova akvizicija lokacije Ormož zaokružuje u geografskom i tržišnom smislu - rekao je predsjednik Uprave Studen Holdinga g. Ilija Studen.

Studen Holding posjeduje međunarodni portfolio agrobiznisa koji pokriva preradu, trgovinu i distribuciju poljoprivrednih proizvoda, kao što su šećer, jestiva ulja, uljarice i žitarice, a kao dio Holdinga koji se bavi trgovinom, preradom i distribucijom šećera i zaslađivača Agrana - Studen Grupa se sastoji od operativnih joint venture kompanija osnovanih od strane Agrana Grupe i Studen Holdinga. U Bosni i Hercegovini u okviru Studen Holdinga posluju fabrika jestivog ulja Bimal i Studen - Agrana Rafinerija šećera u Brčkom.

Studen Holding već 23 godine posluje u Sloveniji, te preko sopstvene distributivne mreže Agragold i istoimene kompanije sa sjedištem u Ljubljani svojim industrijskim kupcima kao i krajnjim potrošačima obezbjeđuje šećer i jestivo ulje najvišeg kvaliteta.