open-navfaktor-logo
search
Napadač Cityja
Aguero otkrio ko je njegov izbor za Zlatnu loptu
Niko drugi nego Messi neće biti moj izbor za dobitnika "Zlatne lopte" sve dok bude igrao, a posebno kada igra kao što je činio ove sezone, rekao Aguero
15.05.2019. u 11:02
get url
text

Argentinac Sergio Aguero, napadač Manchester Cityja, poručio je preko društvenih mreža da je njegov izbor za dobitnika "Zlatne lopte" zemljak Lionel Messi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Aguero je na Twitteru objavio poruku, kao demanti tvrdnje pojedinih medija da je izjavio kako dobitnik "Zlatne lopte" mora biti neko od igrača koji će igrati ovosezonsko finale Lige šampiona.

- Ne volim kada moram da objašnjavam moje izjave, ali kada neko prenosi stvari koje nisam rekao, to moram uraditi. Niko drugi nego Messi neće biti moj izbor za dobitnika Zlatne lopte sve dok bude igrao, a posebno kada igra kao što je činio ove sezone - poručio je Aguero i dodao:

- Pitanje koje mi je postavljeno bilo je da li bih ove godine trebao dobiti Zlatnu loptu? Moj odgovor je bio da sam trebao doći do finala Lige šampiona ako želim da dobijem takvu nagradu. Ne može biti jasnije i nije trebalo biti mjesta za pogrešno tumačenje.

Iskusni 30-godišnji napadač ove sezone je sa Manchester Cityjem osvojio naslov šampiona Engleske i Liga kupa, a ima priliku doći i do trećeg trofeja, jer će se 18. maja u finalu FA kupa sastati sa Watfordom. Jedina mrlja u sezoni Građana je eliminacija od Tottenhama u četvrtfinalu Lige šampiona.

Argentinski fudbaler ima sjajnu sezonu i kada je riječ o individualnom učinku. Odigrao je 44 takmičarske utakmice i postigao 31 gol.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.