U susret proljeću

Napravite proljetni detox tijela i duha

Objavljeno: 13.03.2019. u 09:42

Proljeće samo što nije stiglo, a to znači samo jedno - vrijeme je za čišćenje tijela, uma i životnog prostora

Riješite se negativnih emocija

Svi ih imamo i ništa u vezi s negativnim emocijama ne bi trebalo biti negativno.  Ipak, takve emocije lako postanu toksične, ali samo ako ih odbacujemo, odbijamo se suočiti s njima, ako ih potiskujemo, skrivamo ih, lažemo da ih nemamo... Takvi postupci vode u depresiju, ovisnosti i malodušnost. Još jednostavnije rečeno, ako dopustite da se toksične emocije nakupljaju, emocionalna toksičnost vodit će do fizičke toksičnosti. Ali jedna dobra vijest – i nije tako teško upravljati "negativnim" osjećajima kao što mislite. Jednostavne stvari, poput šetnje, meditacije, plesa, slušanja muzike ili pisanja, mogu biti dobar uvod u otpuštanje toksičnih emocija. 

Dovedite kožu u red

Najveću uslugu vašoj koži učinit će kvalitetan plan prehrane, no postoji i nekoliko metoda koje će pomoći da vaša koža zablista. Sauna pomaže da vaše tijelo i koža izbace otpadne tvari. Posjetite je s vremena na vrijeme. Također, koliko god možete, koristite prirodnu kozmetiku, a izbjegavajte proizvode prepune hemije. 

Poradite na detoxu organizma

Čini se da sve počinje od hrane. Jako je važno šta jedete, a ako ste u posljednje vrijeme zanemarili brigu o tome, vrijeme je da se vratite na pravi put. Prije svega, važno je da u vašoj prehrani bude puno vode, vlakana i probiotika (jogurt, kefir). Ta hrana, ako je uzimate svakodnevno, ne samo da čisti organizam, nego će i vašem tijelu osigurati potrebne hranjive tvari. Konzumirajte i voće, po mogućnosti svježe. l povrće i sokove od svježeg povrća, limunov sok, jabučni ocat, kefir, piletinu, puretinu, ribu, jogurt, svježi kravlji sir, jaja (po mogućnosti iz organskog uzgoja), orašaste plodove i sjemenke (lanene su izvrsne i nisu preskupe). Ako ste dosta konzumirali alkohol, poradite i ne detoxu jetre. Namirnice koje izvrsno čiste jetru su cvekla, artičoka, luk, češnjak, kupus, brokula, kelj, karfiol... A izvrsne su i šparoge i avokado, no pazite da u prehrani imate dosta proteina. 

Napravite detox doma

Teško je i govoriti o detoksikaciji kad smo okruženi s toliko zagađivača. Ipak, na neke stvari možete utjecati. Koristite prirodne sastojke za čišćenje. Iznenadit ćete se što malo sode bikarbone, ocat i dobro odabrano eterično ulje mogu. Pokušajte izbjeći korištenje plastike kad god možete. Neke hemikalije iz plastike loše su za zdravlje i mogu utjecati na naše hormone. Uostalom, to nije ni najsretnije rješenje za prirodu, zar ne? Pa zašto onda još koristite plastične vrećice umjesto platnenih? Ili zašto plastične vješalice u ormaru ne zamijenite drvenima? Ili odsad kupujte hranu koja nije u plastičnim pakiranjima...  Farbate stan? Odaberite ekološke boje u kojima nema sintetskih otapala, mirisa i konzervansa.

Izvor:   Cosmopolitan

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije