open-navfaktor-logo
search
Izbor N/FSBiH
Ahmetoviću prestižno priznanje, Bordo klub "pokupio" još četiri nagrade
Za najboljeg igrača Premijer lige Bosne i Hercegovine u sezoni 2018/2019 proglašen je Mersudin Ahmetović
02.06.2019. u 19:50
get url
text

Manifestacija proglašenja najboljih pojedinaca ligaških takmičenja u organitaciji N/FSBiH održana je večeras u hotelu Terma na Ilidži.

Za najboljeg igrača Premijer lige Bosne i Hercegovine u sezoni 2018/2019 proglašen je Mersudin Ahmetović. On je peti fudbaler kojem je dodjeljeno ovo priznanje, a prije njega su ga osvajali Goran Zakarić, Wagner Santos, Zajko Zeba i Miroslav Stevanović.

Husref Musemić, strateg FK Sarajeva, koji je ove sezone osvojio duplu krunu, proglašen je najboljim trenerom BH Telecom Premijer lige za sezonu 2018/2019.

{$galerijaFotografija}

Za najboljeg golmana PLBiH proglašen je Vladan Kovačević. Najbolji strijelac Premijer lige je kapiten Željezničara Sulejman Krpić sa 16 postignutih golova, a nagradu za fair-play drugu godinu zaredom je dobili su FK Krupa i sudija Amer Macić.

Priznanje za najbolju golmanicu Premijer ženske lige ponijela je se Elma Kundić, dok je Selma Kapetanović iz SFK 2000 Sarajevo proglašena za najbolju igračicu u protekloj sezoni.

Stanislav Galić iz redova aktuelnoh prvaka BiH, ekipe Mostar SG Staklorag, ponio je priznanje za najboljeg čuvara mreže Premijer futsal lige, dok je njegov timski kolega Mario Aladžić proglašen je najboljim igračem u protekloj sezoni.

Jasmin Kršić proglašen je najboljim čuvarom mreže Premijer omladinske lige za juniore, a Đani Salčin, član juniorske ekipe Sarajeva koja je osvojila Kup BiH, dobitnik je nagrade za najboljeg igrača.

Izbor fudbalera godine NSBiH 02.06.2019.
1 od 22
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.