open-navfaktor-logo
search
Koševo za 1 KM
Ajnadžić o odluci FK Sarajevo: Mjesecima smo ih pozivali na sastanak, ali nisu željeli razgovarati na ovu temu
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić oglasio se na svojoj Facebook stranici, gdje je prokomentarisao odluku FK Sarajeva da odbije potpisati dokument kojim bi novi-stari prvak naše zemlje dobio stadion Koševo na upravljanje uz naknadu od jednu KM mjesečno.
23.06.2020. u 07:53
get url
text

- Poslali smo poziv upravi FK Sarajevo da potpišu memorandum o razumijevanju kojim bismo otpočeli proces davanja na korištenje i upravljanje stadiona "Asim Ferhatović Hase" ovom klubu. Dakle, nismo im poslali nikakav šturi sporazum. Memorandum je prvi korak i ugovor o korištenju je sljedeća faza. Žao mi je što su iz FK Sarajevo odbili potpisati dokument koji znači početak pripremanja ugovora. I ovo nije prvi put da FK Sarajevo nudimo stadion po cijeni od jedne marke. Nije tačno da nisu imali vremena razmotriti našu ponudu. Mjesecima smo ih pozivali na sastanak, ali nikada nisu željeli razgovarati na ovu temu. U utorak u 12 sati ćemo javnost i navijače detaljno upoznati sa svime što je ponuđeno i šta je urađeno - napisao ja Ajnadžić.

Podsjećanja radi u memorandumu koji je u ponedjeljak poslat na adresu Bordo kluba piše:

- Pozivam Vas da u utorak, 23.6.2020. godine, u 12 sati, na stadionu zajednički potpišemo Memorandum kao prvi korak davanja Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" na upravljanje i korištenje FK Sarajevo po cijeni od 1 KM do privođenja objekta krajnoj namjeni u skladu s postojećim regulacionim planom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.