open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Akcija "Aerodrom": Uhapšena jedna osoba, novac od turističkih aranžmana uzimao sebi
Tokom istrage oduzeta je određena dokumentacija i saslušan je veći broj lica, a što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku
22.07.2019. u 10:06
get url
text
Akcija Aerodrom

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su u akciji kodnog naziva "Aerodrom" uhapsili Sinišu Antića iz Banje Luka zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Na osnovu višemjesečne istrage koje je vođena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, policajci su utvrdili da se Antić sumnjiči da je tokom 2017. i 2018. godine, prilikom prodaje turističkih aranžmana, dobijeni novac umjesto polaganja na račun preduzeća čije je bio odgovorno lice, prisvojio za sebe i oštetio preduzeće za iznos od oko 63.000 КM.

Tokom istrage oduzeta je određena dokumentacija i saslušan je veći broj lica, a što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

- Sve daljnje mjere i radnje prema uhapšenom preduzet će se po instrukciji postupajućeg tužioca - saopćeno je. 

Nezvanično saznajemo da je Antić bio odgovorna osoba u agenciji ARS tours, turističkoj organizaciji u okviru preduzeća Aerodromi RS-a. On je direktor agencije, a novac koji je agencija uzimala za putovanja i obaveza prema drugim agencijama, uzimao je sebi. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.