Kako je potvrđeno iz FUP-a, pretresene su tri lokacije na području Mostara i tri na području TK, te su tom prilikom uhapšene četiri osobe.

Radi se o E. B. (1965), V. V. (1972), K. E. (1997) iz Mostara i A. M. (1988) iz Tuzle.

Sumnjiče se za udruživanje radi činjenja krivičnog djela, podstrekavanje na krivično djelo, davanje lažnog iskaza, te sprečavanje dokazivanja.

- Prilikom pretresa pronađeni su predmeti traženi naredbom suda, mobilni telefonski aparati, SIM kartice, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela. Uhapšeni se sumnjiče da su utjecali na svjedoke i saradnike u krivičnom predmetu u kojem je optužen S. Đ. i ostali - naveli su iz FUP-a.

Nezvanično, riječ je o grupi Sade Đuguma, koja je optužena za organizirani kriminal u vezi sa produženim krivičnim djelom iznuda, zatim izazivanje opće opasnosti u vezi sa krivičnim djelom nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih materija u stjecaju sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Đugumu se stavlja se na teret i navođenje na prostituciju, trgovina ljudima i poticanje na ubistvo.

- Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predate nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - navedeno je u saopćenju FUP-a.