open-navfaktor-logo
search
Pretresi objekata
Akcija kodnog naziva "Šakal": Sarajevska policija zaplijenila drogu i novac, uhapšene četiri osobe
Sarajevska policija je danas po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva BiH, provela akciju kodnog naziva "Šakal".
26.12.2022. u 16:28
get url
text

Tom prilikom na području Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi objekata i vozila koje koriste osumnjičena lica, te su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, među kojima određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge kokain i marihuanu, više mobilnih telefona i veća količina novca.

- Zbog sumnje da su počinili krivična djela iz člana 250. (Organizovani kriminal) u vezi sa članom 195. KZ BiH (Neovlašteni promet opojnim drogama), slobode su lišena lica nastanjena u Sarajevu, i to: K. B. rođen 1988., K. M. rođen 1984., J. K. rođen 1970. i- Z. B. rođen 1985. godine. Osumnjičena lica su smještena u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, kao i kriminalističkoj obradi osumnjičenih lica – saopćili su iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a KS napomenuli su da je današnja akcija rezultat zajedničkih aktivnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a radi se o otkrivanju i dokumentovanju organizovane kriminalne grupe koja je djelovala činjenjem krivičnih djela u Kantona Sarajevo i na području koje pokriva PU Istočno Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.