open-navfaktor-logo
search
MUP ZHK
Akcija "Kolibrić 21": Uhapšene dvije osobe, oduzeta marihuana i kokain
Policajci MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu proveli su višemjesečnu akciju kodnog naziva "Kolibrić 21" u kojoj su uhapšene dvije osobe, te oduzeta određena količina marihuane i kokaina. 
21.05.2021. u 11:45
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a ZHK, akcija se odnosi na neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, koju je činilo više osoba s područja Posušja.

Policija je prestresla porodičnu kuću u mjestu Lipovice, općina Posušje, stan u Posušju i automobil koristi A. G. (28).

- Izvršenim pretragama pronađena je i izuzeta suha biljna tvar koja izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu marihuanu i praškasta tvar koja asocira na opojnu drogu kokain, potom dvije digitalne precizne vage, više komada mobilnih aparata, određena količina novca, kao i ostalih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s počinjenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - navodi se u saopćenju.

Izuzeti su pronađeni predmeti iz stana osoba A.G. (28) i J.B. (27) te će biti upućeni na vještačenje.

U policijskom saopćenju nadalje se navodi kako će osoba A. G. uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga biti predana postupajućem tužiocu, dok će protiv osobe J. B. nakon kompletiranja predmeta biti upućen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu o istom krivičnom djelu.

Iz MUP-a napominju kako je riječ o višemjesečnoj operativnoj akciji, čijim provođenjem je, uz izravni nadzor postupajućeg tužitelja, evidentiran veliki broj transakcija kupoprodaje opojnih droga, koje su počinili A. G. i druge osobe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.