Istražitelji krim-policije MUP-a Unsko-sanskog kantona, zajedno sa krim-policajcima PS Velika Kladuša, proveli su jučer akciju s ciljem suzbijanja trgovine opojnim drogama, te tom prilikom pronašli i oduzeli određena narkotička sredstva.

Kako je saopćeno iz MUP-a USK, nakon saznanja da se P. A. (40) iz Velike Kladuše bavi prodajom narkotičkih sredstava, po naredbi Općinskog suda velika Kladuša, obavljeni su pretresi kuće i pomoćnih objekata koje on koristi.

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 2,7 kilograma marihuane, veća količina sjemenki iste biljke, aluminijski paketić sa sadržajem koji asocira na spid, digitalna vaga, ručno rađena nargila, vojna poluautomatska puška kalibra 7,62 mm, kao i više pripadajućih metaka, te mač sa futrolom.

- Po uočavanju policajaca P. A. je pokušao zapaliti određenu količinu suhe zeljaste materije u čemu je spriječen i lišen slobode. Nad njim su istražitelji zaveli kriminalističku obradu, te će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija - naveli su iz MUP-a USK.