open-navfaktor-logo
search
Drogu prodavao migrantima
Akcija Lipa: Pogledajte šta su policajci FUP-a zatekli u stanu na Alipašinom Polju
U akciji kodnog naziva Lipa koju su pripadnici FUP-a proveli jučer u Sarajevu uhapšen je 40-godišnji Mirza Dž., potvrđeno je za Faktor iz izvora bliskih istrazi. 
08.07.2020. u 11:44
get url
text

VEZANI TEKST - FUP u Sarajevu uhapsio dilera, pronađen heroin, spid, novac, vaga...

Mirza Dž., odranije dobro poznat policijskim organima, kako saznajemo, drogom je uglavnom snabdijevao migrante ovisne o narkoticima. 

Prilikom pretresa stana na Alipašinom Polju, policija je pronašla heroin, spid i marihuanu, kao i pribor za prepakivanje droge, vagu za precizne mjerenje, novac koji potječe od prodaje narkotika, te druge predmete koji će poslužiti kao dokazi protiv njega.

Iz FUP-a je ranije saopćeno da će uhapšeni nakon krim obrade biti predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, pod čijim nadzorom je provedena višemjesečna istraga ovog slučaja.

Za to vrijeme, policija je u najmanje šest navrata zadokumentovala kupoprodaju narkotika između njega i konzumenata, a najčešće se radilo o stranim državljanima.

Jedan od njih uhapšen je i jučer neposredno nakon što je od Džinde kupio drogu, a kako je saopćeno iz FUP-a, radi se o H. H. (1988), državljaninu Maroka.

{$galerijaFotografija}

droga, akcija lipa, mirza džindo (1).jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.