Akcija "Market 1": Rasvijetljene krađe na štetu vlasnika marketa "As"

Objavljeno: 14.09.17 u 11:36 Autor: B. S.

Banjalučka policija organizovala je jučer akciju "Market 1" usmjerenu na rasvjetljavanje krivičnih djela protiv imovine i uhapšeno je pet osoba.

FOTO: FAKTOR
FOTO: FAKTOR

Akcija je realizovana pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banja Luka. Ukupna šteta procijenjena je na oko 40.000 maraka.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Darko Novković pojasnio je da su osumnjičeni u periodu od 6. juna do 11. oktobra 2016. godine na području Banje Luke zajedno i odvojeno počinili dvije teške krađe, jednu krađu, te jedno oduzimanje automobila.

- Uz prethodni dogovor 12. augusta 2016. godine došli su do marketa i iskoristili nepažnju vlasnika i ukrali auto i novac u njemu, a zatim pokušali uništiti tragove. Vozilo je nađeno i vraćeno vlasniku – kazao je Novković.

Dodao je i da su 7. i 11.oktobra 2016. iz istog vozila, koje je bilo parkirano, ukrali veću količinu novca. Ukupna šteta je 40.000 KM.

- Prikupljeni dokazi i izvještaji biće dostavljeni Okružnom tužilaštvu Banja Luka – dodao je Novković.

On je istakao i da je većina osumnjičenih od ranije poznata policiji, ali da se ne mogu dovesti u vezu sa vlasnikom. Nezvanično saznajemo da se radi o vlasniku marketa "As", kao i pazaru ovog marketa u Banjoj Luci.

Načelnik PU Banja Luka Željko Spasojević osvrnuo se na stanje sigurnosti na banjalučkom području i ocijenio je da je ono zadovoljavajuće. Kriminalitet je smanjen za 18,4 posto u odnosu na august prošle godine, a rasvijetljenost krivičnih djela je blizu 80 posto.

Smanjene su krađe i saobraćajne nesreće, ali je bilo više poginulih u saobraćaju u odnosu na uporedni period lani, a desilo se samo jedno razbojništvo. Nije bilo ubistava, a zabilježeno je pet samoubistava.

S obzirom na učestale žalbe Banjalučana na buku ovog ljeta, karakteristično je i da je policija u augustu evidentirala pet prekršaja uznemiravanja građana bukom, dok prošle godine nije bilo takvih prekršaja.