open-navfaktor-logo
search
Pretresi u Brčkom
Akcija "Nosač": Uhapšeno pet dilera, pronađen spid, tablete, halucinogene gljive...
Brčanska policija pronašla je veću količinu narkotika, te uhapsila pet osoba osumnjičenih za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga.
07.02.2020. u 11:57
get url
text

Pretresi su obavljeni jučer u sklopu operativne akcije "Nosač", koju su pripadnici Policije Brčko distrikta proveli pod nadzorom brčanskog Tužilaštva i po naredbama Osnovnog suda Distrikta.

- U okviru akcije na dvije lokacije na području Brčkog od 16 do 22 sata obavljeno je ukupno sedam pretresa, pet osoba i dva stambena objekta. Tom prilikom pronađeno je i izuzeto 630 tableta opojne droge ecstasy, oko 140 marihuane, više od 40 grama amfetamina, odnosno spida, dvije staklene tegle od po kilogram sa halucinogenim gljivama, tri drobilice, digitalna vaga, te 500 eura i 710 KM - saopćeno je iz policije.

{$galerijaFotografija}

Tokom akcije u prostorije Policije Brčko distrikta BiH privedeno je ukupno šest osoba, od kojih je nakon kriminalističke obrade pet njih uhapšeno, dok je jedna osoba puštena.

- Slobode su lišeni A.M. rođen 2001. godine u Brčkom, S.R. rođen 1997. godine u Brčkom, M.H. rođen 1995. godine u Maoči, T.N. rođen 1999. godine u Maoči, te T.H. rođen 1998. godine u Tuzli.Ove osobe će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate u nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta BiH - naveli su iz Policije Brčko distrikta.

Droga Brčko, akcija Nosač, 07.02.2020.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.