Organizirani kriminal

Akcija SIPA-e u Sarajevu: Dvoje uhapšenih zbog krijumčarenja migranata

Objavljeno: 12.06.2019. u 09:04

Prilikom realizacije ove akcije, policajci SIPA-e otkrili su 14 krijumčarenih osoba, državljana Iraka, Irana i Sirije

FOTO: ARHIV

Pripadnici SIPA-e jučer su na području Sarajeva uhapsili dvije osobe koje se sumnjiče za organizirani kriminl u vezi sa krijumčarenjem migranata, a u sklopu predmeta kodnog naziva "Tulip", saopćeno je iz te policijske agencije.

Prilikom realizacije ove akcije, policajci SIPA-e pretresli su osumnjičene, njihove stanove i vozila koja su koristili, te su tom prilikom otkrili 14 krijumčarenih osoba, državljana Iraka, Irana i Sirije.

Kako su naveli iz SIPA-e, također su prilikom pretresa privremeno oduzeti i određeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

- Osumnjičena lica su privedena u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine - navodi se u saopćenju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije