Primanje dara

Akcija "Tower": Mahmutoviću i Halilagiću određen jednomjesečni pritvor

Objavljeno: 13.07.2019. u 19:45 Autor: B. P.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto 60.000 KM u obilježenim novčanicama, koje su korištene prilikom izvršenja krivičnog djela

FOTO: Damir Hodžić

Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Elvedinu Mahmutoviću i Sedinu Halilagiću, koje su pripadnici FUP-a uhapili u akciji "Tower", potvrđeno je za Faktor.

Pritvor im je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Mahmutović i Halilagić sumnjiče se za primanje dara ili drugih oblika koristi.

Oni se terete da su Mahmutović, kao direktor firmi "Panamera" i "Smart Invest", a Halilagić, kao aposlenik u odjelu prodaje nekretnina Sarajevo Towera, od podizvođača radova na izgradnji tog objekta zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi im bilo omogućili nesmetano izvođenje i završetak radova.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto 60.000 KM u obilježenim novčanicama, koje su korištene prilikom izvršenja krivičnog djela.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije