Akcija "TROLA" u Sarajevu: Na Dobrinji uhapšen diler, nađena droga i arsenal oružja

Objavljeno: 13.10.17 u 13:41

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije MUP-a KS, jučer su provodeći akciju kodnog naziva "TROLA", uhapsili 32-godišnjeg Enesa A. iz Sarajeva. 

Pretresi obavljeni u stanu na Trgu zlatnih ljiljana na Dobrinji   FOTO: ARHIV
Pretresi obavljeni u stanu na Trgu zlatnih ljiljana na Dobrinji FOTO: ARHIV

Prilikom pretresa stana koji osumnjičeni koristi na Trgu zlatnih ljiljana, u naselju Dobrinja, policija je pronašla i oduzela oko dva kilograma marihuane, tri grama spida, bočicu ulja kanabisa, mobitel, digitalnu vagu, pištolj "Valtro" M-85, kalibra 9mm, automatsku puška, pušku M-48, tri okvira za automatsku pušku i 197 puščanih metaka različitog kalibra.

Uhapšeni se sumnjiči za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih materija, te nedozovoljenog držanja i nošenja oružja i municije.

- U navedenom je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a E. A. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica - saopćeno je iz MUP-a KS.