Ako spavate sa čarapama: Neka vam se rugaju, stručnjaci kažu da ste baš vi u prednosti

Objavljeno: 22.09.17 u 17:50

Oni koji nisu navikli nositi čarape za spavanje, ovu naviku smatraju pomalo šašavom jer ne razumiju koliko utjehe i topline "čarapoljupcima" mogu donijeti obične sokne.

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Jedna od slavnih žena koje golih nogu ne idu u krevet je i zanosna Sofia Vergara koja je na jednom crvenom tepihu priznala kako je to njena "najmanje seksi navika", a spavanje u čarapama podržava i najnovija studija, objavljena u žurnalu International Weekly Journal of Science.

Istraživanje je pokazalo kako su čarape jedan od odličnih trikova za smirenje te da oni koji ih nose pod jorganom u prosjeku utonu u san čak 15 minuta prije bosonogih spavača.

via GIPHY

Poznato je i da se nošenje čarapa predlaže ženama koje pokušavaju ostati trudne i koje imaju problema s bolnim mjesečnicama, jer dobra cirkulacija može pomoći, a Reader's Digest piše da zagrijana stopala podržava i stara kineska medicina.

- Hladna stopala mogu iscrpiti energiju iz tijela, zato trebamo potaknuti cirkulaciju - objasnila je Dr. Elizabeth Trattner, stručnjakinja za kinesku medicinu.

Jeste li već izvadili tople čarape iz ormarića?