open-navfaktor-logo
search
Odlučuje selektor
Aleksandar Vukotić dobio državljanstvo, želi igrati za BiH!
Tim sa Vrbasa je njegovom prodajom zaradio 350 hiljada eura
14.11.2018. u 14:29
get url
text

Aleksandar Vukotić, doskorašnji kapiten Krupe, rođen 22. jula 1995. godine u Kraljevu (Srbija) postao je državljanin BiH.

Dobre igre ovog defanzivca u dresu bh. premijerligaša i prošlogodišnjeg finaliste Kupa BiH nisu prošle nezapaženo, pa je ovoga ljeta otišao u Belgiju, gdje je potpisao ugovor sa članom elitnog fudbalskog ranga ove zemlje Waasland-Beverenom.

Tim sa Vrbasa je njegovom prodajom zaradio 350 hiljada eura, a sjajni defanzivac je postao najskuplje pojačanje belgijskog kluba u historiji.

Iako je nedavno odigrao utakmicu za U23 selekciju Srbije, Vukotić nikada nije krio da želi igrati za Bosnu i Hercegovinu. Odlični stoper danas je dobio sve potrebne papire i postao državljanin Bosne i Hercegovine, pišu Sportske.ba.

- Proces oko dobijanja bh. papira trajao je zaista dugo. Zahvaljujući ljudima u Krupi, a najviše sekretaru Siniši Račiću dobio sam državljanstvo Bosne i Hercegovine. Naravno da sam sretan zbog toga. U BiH sam proveo tri prelijepe godine. Nadam se i iskreno bio bih sretan da uskoro zaigram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Moje je da igram najbolje što mogu, dajem sve od sebe za Beveren, a na selektoru je hoće li me zvati - rekao je Vukotić.

Ove sezone u belgijskom prvenstvu odigrao je 1.260 minuta, odnosno 14 utakmica, postigao je i jedan gol.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.