Aleksandra Samardžić treća u Evropi za seniorke do 23 godine

Objavljeno: 11.11.17 u 18:07

Na Evropskom prvenstvu za seniorke do 23 godine, koje se ovog vikenda održava u Podgorici Aleksandra Samardžić je u iznimno jakoj konkurenciji uspjela da osvoji treće mjesto odnosno bronzanu medalju.

Ovo je 12. evropska medalja u vlasništvu Aleksandre Samardžić koja pored jedne svjetske i jedne olimpijske medalje za mlade. Uz Aleksandru je na Evropskom prvenstvu bio predsjednik Judo saveza BiH i njen glavni trener prof. dr. Branislav Crnogorac, kao i njen otac i prvi trener Jovo Samardžić. 

Ovim fantastičnim rezultatima Aleksandra Samardžić je definitivno uz njenu reprezentativnu kolegicu Larisu Ceric najbolja sportašica ikada u konkurenciji svih sportova u Bosni i Hercegovini.

Sutra predstoji nastup njenih reprezentativnih kolega Haruna Sadikovića, Tonija Miletića, Vasilija Vujičića, Milana Bjelice, Domogoja Marića i Danice Jurić.

Temeljem svih ovih rezultata još jednom možemo ustvrditi da je Aleksandra Samardžić bosanskohercegovačka sportska heroina, te da su judo reprezentativci BiH najbolji ambasadori i ponos naše domovine - navodi se u saopćenju Judo saveza BiH.