open-navfaktor-logo
search
Legenda Premijer lige
Alen Mešanović se oženio i odselio u Ameriku
Jedan od najboljih igrača Premijer lige Bosne i Hercegovine od njenog postojanja Alen Mešanović otišao je u Sjedinjene Američke Države.
04.04.2022. u 20:26
get url
text

Posljednji angažman u bh. fudbalu imao je na mjestu sportskog direktora Budućnosti iz Banovića. Poslije toga je stao na ludi kamen. Oženio je damu iz Banovića, koja dugo živi u Americi i ima državljanstvo SAD-a.

Mešanović je u SAD-u već nekoliko mjeseci.

Nekada sjajni napadač u karijeri je promijenio mnoge klubove, a vjerovatno je jedini igrač koji je nosio dres pet najvećih timova u BiH.

Veliki trag ostavio je u tuzlanskoj Slobodi. Na tribinama Tušnja njegov dres i danas je najpopularniji.

Mešanović je igrao još za Velež, Radnički Lukavac, Jedinstvo Bihać, Sarajevo, Čelik, Posušje, Željezničar. Bio je član turskog Erzurumspora i Hrvatskog Dragovoljca.

Sa Sarajevom je osvojio Kup BiH, a sa Željom titulu prvaka BiH. U dresu Slobode igrao je mečeve tadašnjeg Intertoto kupa. Imao je čast i da nastupa za reprezentaciju BiH. U dresu s nacionalnim grbom upisao je dva nastupa.

Za njegov život van terena vežu se mnoge priče i legende. Kažu da je posebno volio "treće poluvrijeme", žene, kockarnice... Takve glasine Mešanović nikada nije želio demantirati, ne želeći se nikome pravdati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.