Svjetsko prvenstvo

Alexis Pinturault osvojio prvu zlatnu medalju na velikim takmičenjima

Objavljeno: 11.02.2019. u 17:46

Francuz je nakon spusta bio na 24. mjestu, a za najbržim, Italijanom Dominikom Parisom, zaostao je za 1.52 sekunde

Alexis Pinturault

FOTO: TWITTER

Francuski skijaš Alexis Pinturault u ponedjeljak je osvojio svoju prvu zlatnu medalju na velikim takmičenjima tako što je trijumfovao u u alpskoj kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u švedskom Areu.

I preostala dva mjesta na postolju osvojili su tehničari, slalomski specijalisti, srebrni Slovenac Štefan Hadalin i bronzani Austrijanac Marco Schwartz.

Francuz je nakon spusta bio na 24. mjestu, a za najbržim, Italijanom Dominikom Parisom, zaostao je za 1.52 sekunde. No, to se nije pokazalo velikim hendikepom za slalomaše, jer su od prve desetorice iz prve vožnje, na kraju samo Paris i Švicarac Mauro Caviezel završili među desetoricom najboljih, na sedmom i devetom mjestu.

I za Štefana Hadalina, svjetskog juniorskog prvaka u alpskoj kombinaciji iz 2016. godine, srebreno odličje bilo je njegovo prvo u seniorskoj konkurenciji zahvaljujući najboljem vremenu u slalomu (38.80) u kojem je za 12 stotinki nadmašio Pinturaulta te na kraju za Francuzom zaostao 24 stotinke.

I Austrijanac Marco Schwartz je osvojio prvo seniorsko odličje. Za to mu je bilo dovoljno četvrto slalomsko vrijeme i zaostatak od 46 stotinki u ukupnom zbroju za Pinturaultom.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije